tisdag 7 januari 2014

Skitgöra

Vi har bokstavligen haft en riktig skitmorgon. 
Maken skulle styra ut gödseln från lösdriften när en stut fick upp grinden och sprang rakt ut på gödselplattan. Där upptäckte han ganska fort att det var en mycket dålig idé (vilket även en bock erfor för två år sedan) eftersom han omedelbart sjönk så att endast huvudet var ovanför ytan. Närmast lagår´n är gödselplattan 3 meter djup och gödsel är som kvicksand, så där kan en hel stut lätt försvinna om man inte får upp honom fort nog. Vi fick lägga ut plankor för oss att gå på, så vi kunde sätta på honom en grimma och sedan dra upp honom med hjälp av grävmaskinen.
Tyvärr kastade sig även valpen rakt ut i gödsel när hon tyckte att hennes hjälp behövdes. 
Eftersom hon är så mycket lättare än stuten kunde hon kravla sig därifrån för egen maskin, men tyckte att upplevelsen var så otäck att hon sprang raka vägen hem där barnen var vänliga nog att släppa in henne i huset....
  
Så här kan det se ut när en glad valpsvans full med med koskit penslar väggar och skåp omkring sig. 
Dagens skitgöra var dessutom bara som grädde på moset eftersom vi, när vi skulle gå och lägga oss igårkväll, upptäckte att en katt tydligen varit instängd i 1:ans rum ett par dagar och gjort allehanda behov i sängen.... många gånger. Bläää.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar