söndag 15 november 2015

Släktforskning

I mitt "förra liv" släktforskade jag mycket och anordnade till och med en släktträff där jag delgav vad jag forskat fram om släkten. 
Bild från Släktforskarcentrums hemsida
Senaste femton åren har det mesta legat nere på grund av tidsbrist och andra prioriteringar, men nu ska jag och några till åka till Släktforskarcentrum i Ramsele och riktigt grotta ner oss i kyrkböckerna i två dagar.


Min handskrivna släktforskning kom tyvärr på avvägar i samband med flytten hit för drygt fjorton år sedan, men jag har varit trygg i förvissningen om att den finns sparad i mitt släktforskarprogram på gamla datorn. 
Igår när jag tänkte föra över det till nya bärbara datorn för att kunna ta den med mig upptäcker jag till min fasa att barnen lyckats radera allt. 
Nu står mitt hopp till att någon välvillig släkting från släktträffen sparat häftet med ansedlar och antavlor som jag delade ut till samtliga, annars blir det till att börja om från scratch igen.
Det sägs ju att det är av misstagen man lär sig....?

Jag och tiken skulle ha varit på hundkurs idag, men det blev inställt på grund av vädret, så nu har jag helt plötsligt en ledig dag att förfoga över. 
Tro vad jag ska kunna fylla den med? ;)

Ha det gott!