onsdag 21 augusti 2013

Byggnadsminne?

För ca 65 år sedan byggde min farfar på beställning en husvagn till en man som så småningom skulle bli min pappas arbetsgivare. 
Han hade startat en grävmaskinsfirma och behövde någonstans att bo tillsammans med sin fru när han var ute på jobb. Allteftersom företaget växte blev det hans anställda som fick bo i husvagnen och så även min pappa. Med tiden kom det modernare husvagnar och bättre kommunikationsmöjligheter, så "farfars" husvagn fick pensionera sig och bli sommarstuga i stället.
När både tidigare arbetsgivaren och hans fru hade gått bort fick pappa en förfrågan av deras son om han var intresserad av att ta reda på husvagnen, vilket han avböjde och vagnen skulle därför eldas upp.
När det kom till min kännedom fick jag faktiskt ett legitimt skäl till att fråga min gamle far om han var "helt dum i huvudet?", så nu står husvagnen, till min lycka, här hos mig och fungerar som gäststuga. =)

Välkommen in!
Fungerande vedspis
Platsbyggd säng
Garderober
Byggd på ett gammalt busschassi
Nära till socklådan från sängen?
Litet tvättställ i tvättskrubben

tisdag 13 augusti 2013

Tillökning

Nu har äggen från Värmland kläckts, egentligen är det nästan två veckor sedan, men jag har ju inte tagit mig för att skriva något på bloggen tidigare.
Det blev totalt 28 kycklingar, men en dog tyvärr igår.
Ikväll har jag lagt Hedemoraägg under två surhönor i hönshuset, så förhoppningsvis tittar det fram några såna också om tre veckor. Räven har tagit alla min tidigare Hedmorahönor, så jag har bara två Hedemoratuppar kvar och så kan jag ju inte ha det eller hur? =)
Kycklingarna från senaste kläckningen.

Kycklingarna från den misslyckade kläckningen i våras.

"Kycklingar" från fjolårets kläckning.
Jag undrar om det märks att jag är intresserad av olika hönsraser? ;)

Jag har även glömt att berätta att det blev totalt 6 killingar i år. 4 getkillingar och 2 bockkillingar. Alla andra år har jag fått övervägande bockar, så jag är jättenöjd. =)
Tyvärr en jättedålig mobilbild, men här syns i alla fall hälften av killingarna.
Dom är faktiskt söta som socker och hur roliga som helst att titta på.

Trädgårdsutflykt

Nu är jag inne på min tredje och sista semestervecka och inte många, eller egentligen inga inlägg alls har jag åstadkommit fast jag har varit ledig. Märkligt?
Gamla mamma och jag hann i alla fall med en liten "roadtrip" redan innan semestern. 
Tidningen Land hade sin årliga Öppen Trädgård och vi passade på att besöka två trädgårdar för lite ögonfägnad och kanske även lite inspiration.
Så smart att bygga upphöjda jordgubbsplanteringar, eller varför inte göra en våtbädd med tillhörande vattenfall för att få lyssna på porlande vatten?





Jag har ju massor av gamla fönster som bara står. Kanske bygga ihop ett växthus, eller kanske är det mer praktiskt att bygga det av kanalplast?
Eller så nöjer jag mig helt enkelt med att titta på andras trädgårdar och låter min egen vara som den är. D.v.s. vild och vacker? :)