lördag 30 mars 2013

Påskmiddag

I år jobbar maken i stort sett hela helgen, så jag har inte brytt mig om att bjuda hem mina gamla föräldrar, men för två år sedan gick det till som följer:

Jag ska bjuda mina gamla föräldrar på trerätters påskmiddag och har planerat menyn noga. 
Eftersom lilla närbutiken inte har allt som ingår har jag lejt en kompis att handla i stora staden och skicka hem varorna med skiftarbetande maken. 
Jag upptäcker, efter en titt i påsen, att det har brustit i kommunikationen och ändrar snabbt i menyn från påsksallad till pressad potatis. 
När den upptinade laxen ska tillagas märker jag på den tydliga "surströmmingsdoften" att menyn behöver ändras igen. Från upptinad lax till djupfryst rödingfilé. 
Nu visar det sig att det är stopp i avloppet i köket och slaskvattnet måste ösas i hink för att tömmas i toaletten. 
Efter en "lite" försenad middag är det dax för kaffe och dessert, men naturligtvis lossnar knoppen på perculatorn och kaffet sprutar likt en fontän över köksbänken. 
Gamla föräldrarna tackar för sig och jag försöker återställa hemmet till före middag skick. 
Då tar 5:an, knappt 2 år, av sig blöjan nedanför bordet. Upptäcker till sin förskräckelse att det är bajs i den, snubblar bakåt och sätter sig med ett tjask på golvet. Innan jag hinner reagera har 5:an tagit sig på fötter igen, trampat i bajset och sprungit iväg med tydliga fotavtryck för mig att följa.

Glad Påsk! =)

fredag 29 mars 2013

Inte rörpost

Igår när jag precis hade tömt en av alla gula lådor på min postrunda kom en dam stegandes med siktet inställt på lådan och post i näven. 
Jag log tillmötesgående, sträckte fram handen och frågade om hon ville posta det.
"Kommer det fram i tid då?" frågade hon med näbbig ton.
"Njae, det kommer fram på tisdag:" svarade jag.
"Nej, DET går inte! Det är ju påskhälsningar!" svarade hon med än näbbigare ton, fortsatte fram till lådan och stoppade in posten genom luckan.
Kvar stod jag med gapande mun och undrade om jag borde upplysa henne om att Postens gula låda inte innehåller en direktlevererande rörpostanläggning, men valde att knipa igen.
Bilden lånad från WikipediaGLAD PÅSK!

Kortet är lånat från postmuseum

måndag 25 mars 2013

Råsop

Igår tog 4:an uttrycket "att ge någon en råsop" steget längre när piasavakvasten svingades så hårt rakt i ansiktet på 3:an att skaftet gick sönder. Vid min efterföljande "brottsutredning" framkom det att orsaken till raseriutbrottet var att 3:an nekat 4:an att ha en specifik kartong på huvudet. Suck....
Tidigare har jag skjutsat mina barn till akuten med bl.a. bruten arm, brutet nyckelben, grus i ögat, avklämd lilltå och "hål" i huvudet. Det som inte dödar härdar.....mamman?

Hästar och ungar

Shettisen är bäst, utan protest!
Jag tänkte att hon skulle få dra släden efter skoterspåret medans 3:an skulle rida welshen.
Plopp så försvann hon genom snön och ena skackeln gick sönder, men brydde hon sig om det?
Nej, hon låg snällt kvar tills jag tagit lös henne och sagt att hon kunde kliva upp. <3
I stället tog vi en skogspromenad och 5:an fick rida. Mysigt det också. =)
Bilden från ifjol, sämre väder, men samma barn och ponny.

söndag 17 mars 2013

Vedkörning


När skotern strejkar och veden behöver köras hem är det tur att man har finaste shettisen som ställer upp och gör jobbet. Att 1:an dessutom blev intresserad av att lära sig köra häst är ju bara en bonus. =)
lördag 16 mars 2013

Vissa blötare än andra

När livet inte är "på topp" finns det inget bättre än att gå ut till sina fyrfotavänner för lite gos och mulpussar. =)


Låg

Har en liten formsvacka just nu, men var säker på att "I´ll be back!" snart. =)


söndag 10 mars 2013

Kärt besvär

 Årets första killingar har anlänt! Det blev två flickor som ska ha namn som börjar på Q. Några förslag?
Den större killingen är pigg och duktig, men den mindre har problem att ställa sig upp på frambenen.
Jag har varit med om det förut och det brukar ordna till sig efter ett par dagar, men det är klart att den behöver extra hjälp från mig tills dess.

Oemotståndlig?

Nu börjar det nästan bli tjatigt! =) Det här är tredje gången det händer trots att jag har bytt profilbild på FB till ett manipulerat, ej fördelaktigt foto. Ändå kom det här meddelandet i går:

Should i say you are a woman of substance or better still a God sent from above may be you might call it flattering,am Kelly by name and have come to realize that true love can only come when you don't look for it,but that doesn't mean I SHOULD not say hello to a beautiful lady LIKE YOU...Am not flattering you this just a way to say you look good,i just saw your profile and felt complimenting is not a bad idea to say hi.. keep looking good its a secret every woman wish for..WILL LIKE TO KNOW YOU PLEASE

Hahahahaha

torsdag 7 mars 2013

Karaktärslös

Jag älskar choklad och jag älskar saltlakrits.
Nu har dom lömska rackarna hittat på att kombinera dom två!

Huuuur är det tänkt att jag ska orka stå emot en sån dubbelfrestelse?!
Dreggel... 

UtedagDet var betydligt mycket bättre väder idag än igår (och i fjol).
50-kgs hunden kunde tänka sig att ligga hur som helst, huvudsaken han fick vara i närheten av matte och matsäcken. =)
5:an passade på att "kapa" snowracern och kasta sig ensam utför backen i ett obevakat ögonblick, men klarade det galant och fick förtroende att åka själv resten av dagen. I morgon har jag vanlig arbetsdag igen, så då får familjen klara sig utan mig.


onsdag 6 mars 2013

Sportlov

 Så här mysigt kan man ha det när orken tar slut på sportlovsutflykten. 
Vilken tur att mamma var förutseende och packade med dom gamla fårskinnsfällarna. =)
Själv sov jag 1½ timme efter hemkomsten.
Det är nämligen krävande att vara vildmarkskock. 
Lite irriterad blev jag på att affären bara hade EMV-korvar med köttursprung från Sverige, Finland och Tyskland. Jag vill grilla svenskt!!!

I morgon har vi planerat in en utflykt till vår egen pulkabacke. I dag gick det inte att vara där eftersom det drev "småspik" som på kalfjället.
Nedanstående bilder är från fjolårets utflykt.
måndag 4 mars 2013

Ful katt / Svart katt

Tänk att vakna mitt i natten och se det här... =)
Ingen fara! Det är bara min söta kattsmula som råkade ut för en hundrelaterad olycka som kattunge.

söndag 3 mars 2013

Miserabelt

Jag fick med min BFF på kvällens biobesök. Vi träffades första gången för 24 år sedan när vi ett kort tag bodde grannar. Hennes första intryck av mig var att jag var konstig och hennes iakttagelse var helt korrekt. Jag var och är konstig. Vi är på alla sätt varandras motsatser, men kompletterar tydligen varandra eftersom vi, snart ett kvartsekel senare, fortfarande inte har "vuxit ifrån" varandra. Vi har samma humor och det räcker tyvärr med en blick för att vi ska börja fnissa hysteriskt som småtjejer.
För att återgå till kvällens filmupplevelse, så var det precis vad som hände när vi med gapande munnar bokstavligen såg hur Hugh Jackmans gomsegel fladdrade när han tog i med sången ända från tårna. Störst behållning hade vi ändå av Sacha Baron Cohen och Helena Bonham Carters karaktärer. Underbara! =)
Bild lånad från collider.com

Nytillskott

Får jag presentera gårdens senaste tillskott.
Hereford x SRB korsning.
SKB x Jersey x SRB korsning

Eftersom vi har ekologisk djurhållning får vi inte köpa in djur från någon som inte har det, så när 1:ans skola, som är KRAV -certifierad,  frågade om vi kunde tänka oss att köpa dessa sötnosar slog vi till direkt och om tre veckor hämtar vi även en Anguskviga från samma ställe. =)


Jag är ett Hugh Jackman fan, så i kväll ska jag åka och se Les Miserables. Hoppas bara att jag får något sällskap med mig, för maken är verkligen inte intresserad. Undrar just varför?  =)
Bild lånad från julieverse.com

lördag 2 mars 2013

Känt ursprung

Vilken förmån att kunna gå ner till frysen och plocka upp valfri styckningsdetalj.
Jag törs inte tänka på vad det skulle kosta att "föda upp" mina fem matvrak om jag vore tvungen att köpa all mat. 
Några bekanta berättade att deras son, med bara tre barn, hade ett matkonto på 10.000:-/mån. 
Kan det verkligen stämma? Vi ligger på ca. 5.000:-/mån. med fem barn.
Det är även en bonus att jag har fått vara med hela vägen från kalvens avlande till dess slakt. Jag vet exakt vad vad vi äter och det är inte häst av okänt ursprung i alla fall. 
Jag har inga fobier mot att äta hästkött, men då vill jag åtminstone att det ska kallas hästkött och vara av känt ursprung.
Pappan till årets, förhoppningsvis, blivande fjällkalvar. 
Vi har senaste veckorna fått flera förfrågningar om att sälja gårdskött, så nog märks det att folk har fått en tankeställare om vad dom stoppar i sig.

Sanningen svider

Jag har en radio i stallet och brukar "poppa" rejält och sjunga med när jag mockar. 
Häromkvällen kom 3:an förskräckt instörtande i stallet och sa lättat vid upptäckten av mig "Jasså var det bara du! Jag som trodde att det var en get som höll på att dö...." Ja, vad säger man? Av barn och fyllhundar får man höra sanningen... =)