fredag 28 september 2012

Jag är listig

Tänk vad man kan komma långt med lite mutor.
Jag lovade ungarna äppelkaka med vaniljvisp om dom gick ut och gjorde kväll hos djuren och ja, här sitter jag nu och slappar framför datorn.
Barnarbete är underskattat! =)

 
Trevlig fredagkväll!


onsdag 26 september 2012

Vråljobbigt

I dag har jag fått skäll som aldrig förr!
En psykokund ringde och vrålade åt mig i telefonen inför hela min arbetsplats, inklusive chefen.
När psykokunden inte orkade vråla längre lämnade han över telefonen till sin fru som fortsatte att vråla, ivrigt påhejad av sin, i bakgrunden, trots allt fortfarande vrålande make. Jag måste faktiskt ge honom en eloge för uthålligheten.
Efter att behärskat, men fruktlöst försökt lugna psykokunden och han fru, i vad som kändes som en evighet, lämnade jag över telefonen och ärendet till min chef.
Då kastar dom på luren och går miste om chansen att tvåla till mig ordentligt!? Fegt!
Summan av kardemumman blev i alla fall att jag fick ryggdunk och beröm av mina "tjuvlyssnande" kollegor som tyckte att jag var beundransvärd som lyckades behålla lugnet och argumentera sakligt genom hela vrålsamtalet. Att jag egentligen var så arg att jag formligen tuggade fradga bortsåg dom vänligt nog ifrån.


Enligt den här artikeln borde jag nu vara glad och harmonisk.
Nja, jag vet inte det jag....

måndag 24 september 2012

Magert

Okej, nu kanske det är dags att verklighetsförankra 1:an?
Jag ser på mobilen vem det är som ringer och förutsätter naturligtvis att det måste ha hänt något allvarligt. I stället hör jag en överoptimistisk röst som vill att jag ska "sätta över 2000:- direkt" eftersom det finns en TV på utförsäljning?
Men, hallå, det är dagen före löning!?
Vad lär dom sig i skolan egentligen?

lördag 22 september 2012

Helomvändning

Jag vill bara ha sagt att när jag var barn och bodde hemma hos mina föräldrar skulle jag ALDRIG skaffa egna barn och ALDRIG flytta hemifrån.
Nu har jag fem egna barn och ett av de värsta straff jag skulle kunna tänka mig vore att bli tvungen att flytta hem till mina föräldrar igen. (Jag provade i två veckor för elva år sedan, så jag VET)
Jag kom att tänka på det här när mina gullungar meddelade att dom minsann ALDRIG tänker skaffa barn och ALDRIG tänker flytta hemifrån. 
Man har väl rätt ändra sig? Eller hur?!
Ville bara säga det....
5:e gången gillt.

onsdag 19 september 2012

Uppåt igen

Jag har fått arbetsschemat för oktober och det var verkligen en positiv överraskning.
Jag är utlånad till min gamla arbetsplats i sex dagar! Jippie, jag har blivit bönhörd!
Dessutom jobbar jag bara tre dagar första två veckorna.
Nu känns det som om jag är tillbaka på banan igen!

söndag 16 september 2012

Skitjobb

Det är väl själva *** att jag bytt till mig ett jobb som innebär att jag missar mer eller mindre halva helgen för att kroppen och knoppen inte pallar?
Å snart har vi det så här också. :(
På min förra arbetsplats, med samma arbetsuppgifter, gick det hur bra som helst och jag brukade längta till jobbet. Nu är jag jättesliten i kroppen och "som ett brev på posten", brukar arbetsveckan avslutas med yrsel och så kraftig huvudvärk att jag bokstavligen mår illa.
Någon som har ett förslag på nytt yrke?
Nä, nog om detta!
 
I dag har vi varit på konfirmationsgudstjänst och sedan firat 2:an som fyller "fjortis" och i kväll har jag och maken varit och sett Hamilton 2. Jag tycker inte alls att den var så dålig som kritikerna påstår, fast jag har lite problem att acceptera Persbrandt, aka Gunvald Larsson i rollen.
 
Ha´t gott!
 

lördag 8 september 2012

Svintrött/-full

Maken tittade på mig i gårkväll med ett menande leende i mungipan.
"Vad?!" frågade jag med en kvävd gäspning.
"Är du full?" frågar han leende.
"Mäh, nää!" svarar jag med en förnärmad fnysning.
"Ja, antingen det, eller så är du JÄTTETRÖTT".....
"Eller hur! Du har ju haft helvetesskiftet i veckan!" tänker jag.

Jaha, så har det börjat synas på utsidan också, det jag klagat över i flera år, men det hade kanske känts bättre om han antagit att jag var jättetrött i första hand och jag fått kontra med "Nähä, jag är inte trött, bara full"... Eller?
Bild lånad av fotoakuten
Ha en fortsatt trevlig lördag! =)

fredag 7 september 2012

Lite ris och ros

Wohoo! Förra månaden slog min obetydliga blogg nytt rekord. =) Jätteroligt, men tyvärr var det bara drygt 2% som lämnade en kommentar. Jättetråkigt! Jag vet att jag själv är usel på att kommentera andras bloggar, men jag brukar i alla fall försöka....ibland....kanske....eventuellt....

I dag har jag haft förmånen att få vikariera på mitt gamla jobb. Jag har gått omkring i ett lyckorus hela dagen eftersom jag längtar tillbaka dit något enormt. Det känns ju helt fantastiskt att faktiskt längta till ett jobb som dessutom inte känns som ett jobb.

En ganska vanlig dag på jobbet....
I morgon är det en ny dag med nya kommentarer möjligheter? =)

P.S. Du med "Stich" och du som känner mig bäst borde särskilt ta och skärpa till er. =D No names! D.S.

Skitinlägg

Jag fick ett jobbigt mobilsamtal när jag var låååångt hemifrån på jobbet.
"Dina bockar är lösa på vägen!".
Toppen! Ingen är hemma, så vad gör jag?
Ja, nu är ju jag förstås den första att erkänna att man aldrig blir för gammal för att ringa mamma och pappa, men jag kommer nog att bli enormt ersättningsskyldig nu. Min gamle far blev nämligen tvungen att krypa på en planka ut på gödselplattan för att kasta lasso på en bock som uppenbarligen trodde att han kunde gå på vatten likt Jesus, fast i det här fallet var det kletgödsel. Endast huvudet stack upp och pappa lär ha fått klä av sig in på bara skinnet innan han kunde sätta sig i bilen igen.
Ack den som hade fått vara en fluga på väggen och fått se spektaklet. =)
När jag sent omsider kom hem hade dom rymt igen, så jag och 2:an fick springa runt med pannlampa och "godishink" i mörkret för att lokalisera dom.
Nu är dom i alla fall inlåsta i en hästbox och jag luktar bokstavligen skit efter att ha baxat in den gödselbadande bocken. Det spelar tydligen ingen roll hur mycket jag skrubbar händerna. =(
Tyvärr har 3:an slarvat bort laddaren till kameran, så några bildbevis blir det inte denna gång, men nästa inlägg kan handla om hur det gick till när jag badade och schamponerade bockskrället och innan dess får vi hoppas att laddaren är återfunnen. 
 
Ha en bra dag!

söndag 2 september 2012

Kursad

Tänk vad mycket fint det går att sy i skinn!


Ja, inget av ovanstående har ju jag personligen sytt, men jag har i alla fall fått prova på och kan ju i princiiip sy något liknande.... om jag hade några fårskinn vill säga.
 
När vi skulle åka hem från kursen i kväll visade det sig att jag hade punktering på ett framdäck, så då fick jag tillfälle att hålla en kurs i däckbyte för några "jag kan inte byta däck" kvinnor. =)

Koflytten hemma hade i alla fall gått bra trots, eller tack vare? att jag inte var med, så nu är alla hemma och installade igen.
Nu kan snön få komma! Eller... nä förresten, jag vill ju ha en lång, fin och VARM höst som kompensation för skitsommaren.
 
Ha det gott!
 
 

lördag 1 september 2012

Sista för i år

I dag ska sista kossorna hem från betet och jag har fortfarande inte fått några indikationer på att dom har börjat gå själva. =)
Själv ska jag gå en kurs. Igen! Jamen, har jag lärt mig att bereda skinn måste jag väl också lära mig att sy i skinn. Eller hur?
Jag har hotat erbjudit maken att jag ska sy ett par kaninskinnskalsonger åt honom i farsdagspresent.
Ha en bra dag, för det tänker jag!