fredag 30 mars 2012

"Hovröta"

Det här pysslar jag med varje kväll...






...Japp, jag rengör och gipsar ponnyhovar.
Förra gången hon var hos hovslagar´n blev hon mer eller mindre friskförklarad och nu, 7 veckor senare, är hon sämre än nånsin. Hoppas bara att det blir bra den här gången för jag vill ju att världens snällaste ponny ska få vara frisk och leva många år till.

fredag 23 mars 2012

Förtydligan

Mitt förra inlägg handlade om saknaden efter Flisan och min rädsla för att skaffa en ny häst.
Jag kanske ska förtydliga att jag inte är utan häst om det var någon som trodde det. Jag har ju faktiskt fortfarande både en nordis och en shettis, men dom hade jag ju redan innan.



I dag är det äntligen fredag (ovanlig känsla för mig som inte brukade längta efter helgen på mitt gamla jobb) och jag är gräsänka nästan hela helgen eftersom maken jobbar 12-timmars.
När vi båda jobbar på hans helveteseftermiddagsvecka hinner vi träffa varandra ungefär 5 minuter varje dag. Ingen risk att vi nöter på varandra då. =)

Ha det gott!

måndag 19 mars 2012

Saknad

I dag är det tre år sedan min vackra nordsvenska brukshäst Flisan (Lolita) dog av ett kolikanfall och jag saknar henne varje dag.


Jag köpte henne som ettåring från Rättvik och hade så stora planer och förhoppningar för henne, men fick bara förmånen att få rå om henne i två år. =(
Hon dog bara två dagar innan hon skulle åka till Hasse Sidbäck för inkörning.
Jag kände mig som världens uslaste människa och tog på mig skulden till kolikanfallet trots att veterinären intygade att det inte var något jag kunde ha gjort annorlunda.
Jag har inte vågat mig på att skaffa någon ny häst efter den upplevelsen för tänk om det händer igen.....


söndag 18 mars 2012

Bloggbild

Monstermalla frågar efter bloggens tionde bild.
Varsågod här är den! =)



Till den bilden (inlägget) hör även bloggens "populäraste" sökord läppne*r =)

Tjing! =)

lördag 17 mars 2012

Karusellkoma

Hej kompis!
I dag har vi haft en solig och fin vårvinterdag och jag har passat på att....sova.
Trött som en björn i vinteride efter att krampaktigt hållit mig fast i livets karusell en hel vecka.
Vad har du roat dig med idag? =)

Livets karusell

Livets karusell snurrar just nu så j-a fort att jag hänger mig fast i armarna med benen rakt ut av cetrifugalkraften. Om jag tappar taget kommer jag att åka rakt in i väggen med ett smack.

I´ll be back!

onsdag 14 mars 2012

Praktiskt

Jag har börjat gilla blåsväder....
På morgonen släpper jag ut två vinterpälsfällande hästar och på kvällen släpper jag in två stycken renblåsta. Sååå praktiskt! =)


Jag undrar om det går att vädra ut skiten genom att ställa upp korsdrag i stallet också? ;)

Lufttorkad skinka

På mitt kvällsjobb finns det en sinnrik toalett som jag har funderat på att testa, men inte vågat.... ;)


För visst låter det väldigt spännande med varmluftstorkning? =D

tisdag 13 mars 2012

Fotofobi

Härom kvällen ringde det en tjej och erbjöd mig att få bli sminkad, stylad och fotad av en proffsfotograf. Jag fick panik vid blotta tanken på att fastna på bild och talade hastigt om att jag minsann INTE var intresserad av det på en fläck.
"Jamen, vet du egentligen vad det handlar om?" frågade tjejen förvånat.
"Jo, jag vet precis" svarade jag förskräckt.
Det var nog första gången hon fått den reaktionen från någon. =)
Summan av kardemumman blir alltså att den dag jag dör kommer mina barn att upptäcka att det inte finns några foton kvar på deras mamma.
Bu eller bä?

Ha en bra dag för det tänker jag! =)

söndag 11 mars 2012

Sportlov

En intensiv Sportlovsvecka är äntligen slut och i morgon är det vardag igen. Det är otroligt hur mycket/ofta barn kan äta! Pewh! =)

5:an kollar på när pappa fixar till "lunchgropen".
I tisdags skjutsade jag 1:an till trafikskolan för att göra Risk 1:an och när jag ändå var där passade jag på att göra den själv också. Ett steg närmare mc-kortet. =)

I onsdags åkte hela familjen till stan på "shoppingresa" och jag röntgade handleden igen. Svar kommer om en vecka, beräknad väntetid till ortopeden är 11 veckor, så med lite tur har jag kanske blivit "frisk av mig själv" innan dess.
För att få åka tåg till skolan "måste giltig legitimation kunna uppvisas tillsammans med löst biljett". Därför fick 1:an passa på att skaffa ID-kort, vilket inte är så enkelt som man kan tro, eftersom målsman måste följa med både vid ansökan och när det färdiga ID-kortet ska hämtas ut efter en vecka, vilket i vårt fall innebär om fem veckor. Nästa gång 1:an är hemma på en vardag är ju på Påsklovet..... =(

Maken har två dagar i rad dragit med mig ut i skogen (med träningsvärk i ryggen? som resultat) för att visa vad han har tänkt avverka. Om det inte vore för att vi redan är ett par, skulle jag ha trott att han försökte imponera på mig, men det har han ju ingenting för nu, eftersom "allt han rår om är mitt och det JAG rår om har han ingenting med att göra". ;)

I torsdags var jag med 3:an på terminens första ridlektion, så nu är det bara 13 gånger kvar... =)

I fredags hade jag planerat att fara på BIO med dom äldre barnen, men eftersom ingen av dom hade lust slapp jag undan med blotta förskräckelsen.
I stället fick jag sitta med en kopp kaffe och fötterna på en pall och titta på medans hantverkar´n murade och förberedde för att sätta in min vedspis i köket. Det är nära nu.... =)


I går var det tacobuffé med trubadur på det lokala "matstället" och jag/vi tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att slippa laga mat till familjen. Väl där fick jag ryggdunk och beröm för att vi "var så duktiga som tagit med alla barnen".
Eh, duktiga?  Bekväma tänkte jag....

I dag tog vi skotern till vår pulkabacke och lagade lunch på Muurikkan. Tänk vilken otrolig lyx det är att få bo så här nära naturen när man har barn!





Till och med jag kastade mig, till barnens förtjusta skrik, (jag ska faktiskt erkänna att jag också skrek, fast av skräck) utför backen på ett tefat. Naturligtvis blev det en praktvurpa och jag gjorde total succé. Som tack för den stående ovationen fick dom sedan hjälpa mig att söka reda på min mobil som försvann i snön medans jag voltade utför backen.

See ya!

lördag 3 mars 2012

Helv*tesvecka

Det var meningen att jag skulle jobba tre dagar, men pga av sjukdom på jobbet blev det hela veckan.
Eftersom maken jobbar helvetes eftermiddagsskiftet den här veckan fortsätter min arbetsdag alltid tills det är dags för sängen.
I torsdags var jag så trött och hade sån huvudvärk (migrän?) hela dagen att jag mådde illa. Jag lovade mig själv att "bara jag kommer hem ska jag gå och vila en stund". Sagt och gjort! När småttingarna var hämtade på dagis och middagen uppäten gick jag upp för att, trodde jag, vila i en halvtimme.


Klockan 21 vaknar jag av att "främmande varelser" studsar i min säng och talar om att "nu tänker vi gå och lägga oss". Tusen tankar rusade genom min bedövade hjärna, bl.a. Vilka är ni? Vart är jag? Vad är klockan? Sen kom verkligheten ifatt mig. Helv*te!!!!
Hästarna står kvar ute, lagår´n är ogjord, minstingarna är inte nattade och jag har definitivt inte varit och gjort kvällsjobbet. Gissa om jag hade lust att bara dra täcket över huvudet och somna om.... Bläää.
Men nu är det lördag och till veckan har jag tagit ledigt tre dagar eftersom barnen har sportlov och jag tänkte att vi skulle försöka hitta på något kul tillsammans. =) En rolig aktivitet som jag har bokat in åt oss är röntgen av min handled, men till barnen har jag sagt att vi ska åka på "shoppingresa". ;)

So long!